Milieuboer

Inzameling voor hergebruik


De milieuboer (Hoeksema Regionale Milieudiensten) rijdt wekelijk door uw gemeente voor de inzameling van schillen, papier, blik, metaal, etc. (zie schema hieronder). Deze materialen dienen weer als grondstof voor groen gas, papier, metaal, glas en brandstof! De inzameling is gratis en scheelt een hoop afval in uw grijze en groene container, wat u ook weer geld scheelt. Inzamelen is dus goed voor het milieu en uw portemonnee. Raadpleeg voor uw route de afvalkalender van uw gemeente hieronder, of download de handige afvalapp van uw gemeente.


Data / standplaats
Wat mag?

Wat neemt de milieuboer mee?

Schillen groente en fruit

De schillen ook ui en prei schillen doet u in een emmer die na het legen weer wordt teruggezet. Alle niet gekookte agrarisch afval kunt u meegeven. Geen koffie / thee resten.

Metaal

Gemakkelijk te hanteren, tilbaar (niet zwaarder dan 25 kilo) en geen scherp uitstekende delen.

Oud papier

  • In dozen of gebundeld

Flessenglas

Schone flessen en glazen potten. Geen deksels, kurken en vlakglas. Geen hittebestendig glass zoals koffiepotten / pyrex glazen.

Kleine elektrische apparaten

Bijvoorbeeld wekkers, pc`s, magnetrons of strijkijzer (zolang het handzaam is). 

Frituurvet

Terug gegoten in de oorspronkelijke verpakking en goed afgesloten.

Kleding

Zie informatie over de kledingzak op deze site.

Plastic

Zie informatie over de milieuzak op deze site.

NIEUWS

Begin maart hebben de wethouders van de Westerkwartiergemeenten Ellen Seldenthuis ontvangen op het gemeentehuis in Zuidhorn.
[ Lees meer ]

Waarom de Milieuzak?

Er zijn een aantal zeer eenvoudige redenen waarom u gebruik maakt van de Milieuzak en waarom iedereen dat zou moeten doen: Gemakkelijk in gebruik, Zeer milieuvriendelijk, Een besparing voor uw portemonnee en die van uw gemeente.

Download nu de handige afvalapp van uw gemeente!
Nieuwsarchief