PERSBERICHT - Sap-, Zuivel-, en Frisdankpakken voortaan in de Milieuzak

SAP- , ZUIVEL- EN FRISDRANKPAK VOORTAAN IN DE MILIEUZAK

Vanaf 1 maart aanstaande mogen in de gemeente Zuidhorn lege sap-, zuivel- en (fris)drankpakken in de milieuzak. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de stichting Nedvang (Nederland Van Afval Naar Grondstof). De drie andere Westerkwartier gemeenten doen dit sinds 2006. Met het afsluiten van de overeenkomst tussen Nedvang en de gemeente Zuidhorn, hebben alle vier gemeenten in het Westerkwartier nu dezelfde wijze van inzameling van verpakkingsmateriaal. Hoeksema’s Regionale Milieudiensten (de milieuboer) zamelt in het Westerkwartier de milieuzakken in (zie ook www.milieuzak.nl)

Raamovereenkomst

In 2012 is de nieuwe raamovereenkomst verpakkingen tot stand gekomen voor de periode 2013 tot en met 2022. In deze nieuwe raamovereenkomst hebben de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), rijksoverheid en het verpakkende bedrijfsleven afspraken gemaakt over de rollen, doelstellingen en verantwoordelijkheden rondom de inzameling van verpakkingsmateriaal. Namens het verpakkende bedrijfsleven geeft Stichting Nedvang uitvoering aan deze raamovereenkomst. Gemeenten moeten met de stichting Nedvang een deelnemersovereenkomst afsluiten om in aanmerking te komen voor de vergoeding voor het inzamelen van het verpakkingsmateriaal. Volgens deze nieuwe deelnemersovereenkomst mag de gemeente Zuidhorn vanaf 1 maart 2014 de sap-, zuivel- en (fris)drankpakken ook inzamelen in de milieuzak.

Op deze wijze kan de gemeente Zuidhorn ook in de toekomst op een duurzame wijze blijven inzamelen.

De oproep aan de inwoners van de gemeente Zuidhorn is dan ook vanaf 1 maart: Gooi uw lege sap-, zuivel- en frisdrankpak in de milieuzak!

 Terug naar het nieuwsoverzicht